Индустриални мецанини, най-добрата стелажна система за увеличаване на капацитета за съхранение

Индустриалните мецанини са основната алтернатива за онези логистични складове, които трябва да умножат полезната повърхност, като се възползват максимално от наличното пространство. Високата цена на индустриалната земя или невъзможността за извършване на работи или разширяване на склад са някои от причините, поради които много компании инсталират индустриални мецанини. От сектора на електрониката, през фармацевтичния или хранителния сектор.

В тази публикация ще ви кажем какви са предимствата на прилагането на тази нова система за съхранение, от съществено значение за всяка разрастваща се компания.

Индустриалните стелажи са здрави конструкции, специално проектирани да разширяват вертикално пространството за съхранение. Тази конструкция може да издържи от 300 до 1000 кг / м2 в тегло и е подходяща за съхранение на стоки и транзит. Те са наистина гъвкави опции, които ви позволяват да удвоите или дори да утроите пространството, без да е необходимо да работите и без скъпите трансфери, които води до ново местоположение. Това е ефективно и достъпно решение за всеки логистичен склад.

Мецанините също имат две възможности за монтаж: върху конструкцията на металните рафтове (по -голямо използване на пространството) или върху колони или греди (по -отворено пространство).

Какви аксесоари са необходими за спазване на параметрите за безопасност в мецанините?

Парапети. По целия периметър на мецанина трябва да се постави защитен парапет, за да се предотврати падането на стоките и като предпазен елемент за операторите.

Врати. В някои области на коридорите предпазният парапет ще трябва да бъде заменен с врати или отвори, специално улеснени, за да се улесни извличането и поставянето на товара.

Най -често срещаните опции са следните и могат да се прилагат според нуждите на всеки склад: люлеещи се, накланящи се или плъзгащи се врати.

Стълби. Изработени от устойчиви и нехлъзгащи се материали, те са съществен елемент за безопасен достъп на персонала до горните етажи. Проектирането на стълбите ще се извършва според нуждите на всеки склад и може да бъде активирано от външната или вътрешната страна на конструкцията. В този тип съоръжения не се допускат общи стълби за временно поставяне.

В кои сектори се използва тази мецанинна система?

Все повече компании включват подвижни мецанини в логистични складове, тъй като това е една от най -универсалните и икономични възможности за разширяване на пространството за съхранение. Когато се прилагат като допълнение към метални рафтове (система Riveto, ръчна поставка или палетизирана поставка), те са перфектно адаптивни към всички видове компании.

Тук ви оставяме списък на секторите, които най -често използват „Мецанин“:

  • Съхранение на документация, учебни материали или библиотеки.
  • ИТ и електронен сектор.
  • Механични работилници и резервни части.
  • Промишлени консумативи.
  • Групови логистични складове.
  • Супермаркети и универсални магазини.
  • Фармацевтичен сектор.

 

Предимства на прилагането на промишлени мецанини

– Използване на място за съхранение във височина. Без нужда от строителни работи или разширения в склада, мецанините позволяват да се оптимизира вертикално мястото за съхранение.

– Директен и безопасен достъп до товари на всички нива.

– Универсалност. Има голямо разнообразие от модели, цветове и видове мецанини, напълно адаптирани към нуждите на всеки склад. Тази система също предлага възможност за комбинирането им със складова техника за подобряване на достъпа до стоките.

– Лесен монтаж. Монтажът на мецанини върху метални стелажи е много опростен и бърз. В допълнение, тази система е сменяема и за многократна употреба и може да се използва по-късно в друга част на склада.

– Безопасна система. Здравият материал на тези метални конструкции-боядисана или предварително поцинкована стомана-осигурява голяма стабилност и безопасност както за товара, така и за работниците, които се движат през различните нива на стелажите.

– Изготвяне на поръчки едновременно. Операторите могат да работят на различни нива, комбинирайки различни дейности в различни заводи. Това предполага по -голяма ефективност и оптимизация на времето.

– Адаптивен към всички видове механични транспортни елементи в склада, складова техника.

Ако трябва да разширите зоната си за съхранение, като се възползвате максимално от наличното пространство, индустриалните мецанини са най -гъвкавият и достъпен вариант за вашата компания. Без значение към кой сектор сте посветени, неговата адаптивност и лесна инсталация правят този метод най -добрата алтернатива за компании в непрекъснат растеж.

Ако имате нужда от повече информация или затворен бюджет, нашият технически екип ще се радва да ви помогне да отговорите на всички ваши въпроси. Не чакайте повече и се свържете с нас!