Как да изберете подходящи стелажи за вашия склад?

стелажи Форклифт

Днес складовите помещения са се превърнали в задължителна необходимост за всички бизнеси, които произвеждат, внасят, изнасят или транспортират стоки, а те никак не са малко. Притежаването на склад обаче далеч не е достатъчно условие, за да осигурите висока продуктивност, повече ефективност на работните процеси и доволни клиенти. За да се възползвате от всички тези предимства е необходимо да обърнете внимание на организацията на вашето складовото помещение. Ключова роля в този процес има изборът на подходящите стелажи. 

С цел да ви помогнем, в следващите редове ще обърнем внимание на някои от основните фактори, с които трябва да се съобразите при избора на стелажни системи, за да осигурите оптимални ползи за вашия бизнес. 

Защо си струва да инвестирате в стелажни системи?
Преди да разгледаме в детайли на какво трябва да обърнете внимание при избора на стелажи, нека първо ви дадем няколко убедителни причини защо това е необходима стъпка. Стелажите ще ви позволяват да съхранявате вашите стоки по удобен начин, като едновременно с това гарантират сигурността на работниците в помещението. 

Липсата им затруднява възможността ви да използвате пространството по оптимален начин, което би могло да се превърне в проблем, ако обемът на съхраняваните стоки се увеличи в бъдеще. Натрупването на палета едно върху друго, без подходящите стелажи, представлява потенциална опасност за инциденти на работното място, които застрашават живота и здравето на служителите и създават допълнителни разходи за компанията. 

Откриването на подходящата складова система ще ви помогне да се справите с организацията на съхраняваните стоки, като осигурите бърз и навременен достъп до всички стоки. Това от своя страна води до повишена ефективност и допълнителни ползи за вашия бизнес. 

Как да изберете подходящи стелажи за вашия склад? 

➠Първият и основен фактор при избора на стелажи, това е видът на стоките, които съхранявате. Техните особености, като изискванията за съхранение, натоварване, размери, трайност и др. до голяма степен определят вида на подходящите стелажи за вашия склад.

Например, ако съхранявате стоки с по-голяма дължина, ефективно решение биха били конзолните стелажи, разработени именно за такъв тип товари. Те са изградени от централни колони с конзолни рамена с висока устойчивост и баланс, за да осигурят нужната сигурност и безопасност. За палетизираните стоки пък се използват палетни стелажи, които са съобразени с техните особености и т.н.

Ако съхранявате разнообразни видове стоки, то оптимален вариант е да заложите на различни видове стелажи и да изберете конфигурация, която най-добре ще отговори на вашите нужди. Добрата новина е, че Stelajitebg.com предлага богата гама от различни високотехнологични стелажни системи, които да ви осигурят нужната гъвкавост. 

Капацитетът на складовото помещение също е важен фактор. Стелажите ви позволяват да оптимизирате вертикалното пространство, като по този начин си осигурите допълнително място за съхранение. Все пак, трябва да помислите стратегически и да подсигурите достатъчно широки пътеки, които да осигурят достъп до всички важни точки на склада. Това е особено важно, ако в работните си процеси използвате мотокари за преместването и подреждането на стоката. Изборът на подходящите стелажи ще ви помогне да се възползвате максимално от наличната складова площ, с която разполагате. 

Качеството на стелажите и материалите, от които са направени те, също е от ключово значение. Оборудването на склада с подходящата стелажна система е дългосрочна инвестиция, затова е важно да заложите на здравина и устойчивост, на които може да разчитате. 

Последен, но не и по значение, е бюджетът, който планирате да отделите. За да не се налага да правите компромиси и да избирате между цена и качество, ние ви предлагаме високо качество на достъпни цени. Разгледайте нашите предложения в сайта ни и не се колебайте да се свържете с нашия екип, ако имате допълнителни въпроси!