Как да поддържате висока култура на безопасност в склада ви?

Как да поддържате висока култура на безопасност в склада си?

Разбира се, всеки един собственик на бизнес иска да предпази максимално своите работници, клиенти и стоки от потенциални наранявания и възможности за нарушаване на работната безопасност. Един от ефективните начини е да обучите правилно екипа ви, за да може да предотвратите евентуални злополуки.

Но дали това би било достатъчно, за да направите компанията си работеща и то в безопасна среда? В тази статия ще разгледаме някои от добрите практики, които ви съветваме да имплементирате в бизнеса ви.

Безопасност на работното място

Безопасността може да означава много неща, в зависимост от спецификите на бизнеса, който сте избрали. За производствения е важно да предоставите достатъчно сигурна работна среда на вашите служители, както да обезопасите добре всички стоки. Освен това, безопасността на работното място е важна трудова култура, която не трябва да се подценява от никого.

Не само това, но и техниката, която избирате да ползвате, е от голямо значение за сигурността, която ще предоставите на вашите работници. Всяка една специална машина, складова подемна техника, както дори изборът на стелажи може да определи сигурността в помещението.

Не забравяйте, че и изборът на доставчик е от голямо значение, затова в stelajitebg.com ви предлагаме голямо разнообразие от висококачествени стелажни системи, на които може да се  доверите. Сглобяването им е лесно и изключително стабилно, което ви позволява да сте спокойни за работниците ви и за стоките, които съхранявате.

Предимствата за безопасност в складовото помещение

Всяко едно складово помещение е различно от друго, което може да бъде с друг вид стелажи. Именно в това са и предимствата на системите за съхранение, защото те могат да се конфигурират по различни начини, за да отговорят на спецификите на помещението или на стоките.

По този начин и вашият екип може да се съсредоточи върху безопасността при работа със специфичните артикули, както дори подемната техника, ако е необходима. Много често се налага допълнително обучение, ако артикулите, които се съхраняват са свързани с фармацевтика, медицина, химия и други. Също така, може някои от стоките да са твърде тежки, да са на опасни нива, както да имат нужда от поддържане на точно определена температура.

Именно затова културата на безопасност ще ви помогне да предотвратите до голяма степен възможността от нараняване или вземане на прибързани решения от работниците.

Рутини, прегледи, проверки и обучения

В рутината ви е важно да включвате инспекция на работното място. За никого не е приятно да бъде проверяван, но истината е, че за да може да се спазват всички правила, трябва някой да следи за тяхното изпълнение.

По този начин вашият екип ще свикне, че трябва да се изпълняват конкретни задължения по точно определен начин и е много по-малко вероятно да се случи повреда на стока, цял тираж и най-лошото, пострадал работник.

Прегледите и проверките ще ви помогнат да обръщате повече внимание и на техниката, с която сте избрали да работите. Ще следите по-лесно добрата работа на различните машини, дори на стелажите и правилното обособяване на цялото ви складово помещение. Много по-лесно ще определяте нуждата от подмяна, ремонт или дори пренареждане за оптимизиране на склада.

Относно обучението на вашия екип, е добре да има ръководство, което да се познава от работниците и регулярно да се извършват различни обучения за намаляване възможността от нарушения. Културата на безопасност ще ви предостави спокойствие на работното място, а редовните обучения ще предложат на екипа ви поддържане на актуални умения и знания.

Сигурността на работното място започва да действа активно, когато следвате метода, отгоре – надолу. Този метод означава, че вие като собственик или управител трябва да държите на доброто обучение на вашия екип, а това да им помогне да бъдат по-отговорни. Виждайки, че вие искате да ги предпазите, е много по-вероятно правилата да бъдат спазени.

Не забравяйте да се насочите към качествените стелажни системи от stelajitebg.com, с които както вашият екип, така и съхраняваните стоки ще бъдат в безопасност.